Петте типа булки и подходящата за тях рокля от Bridal Fashion

Интересен и вълнуващ момент е изборът на булчинска рокля, а още по-интересни са и типове булки, които се оформят при търсенето на мечтаната рокля.
Класацията е направена въз основа на стратегическото проучване на булките в световен мащаб от изследователската фирма Mazzuri, по поръчка на испанския гигант Pronovias. Не по-различна е и ситуацията у нас, като в някои случаи тези „типове булки“ се припокриват – коментира Анелия Петкова от Bridal Fashion, официален представител на Pronovias, Marchesa, Vera Wang, Randy Fenoli, Milla Nova, Modeca, Sherri Hill.
Основно, булките се разделят в следните групи:

1. The Fashion Forwarded Bride – „Булките, ориентирани към модните тенденции“ –
Те обичат модата и се интересуват от нея. Винаги са информирани и акцентират върху модния тренд. Разбира се, избират визията, която най-много им подхожда, тъй като те са наясно със своя стил. Харесват детайлите и екстравагантните съчетания, а също и топ брандовете в булчинската мода. Често са вдъхновени от булчинските рокли на някоя звезда, която наскоро е правила сватба.
Това са булките, които най-вече са на възраст около 30 - те години. Те търсят стилни рокли с детайли от последните тенденции, като пера от марабу, цепки, волани или „паднали“ ръкави.
2. Married by Sunday Bride – „Булката от днес… до тази неделя“ – тя няма много време за избор на рокля, знае какво иска и бързо прави своя избор. Тя живее между практичното и прагматичното и избира стилна и комфортна рокля, с която да бъде уникална. Харесва свободен или „А“ силует, в който да се чувства красиво и удобно.
3. The Perfectionist Fairytale Bride - Булката с перфектна като от приказките рокля - търси своя тоалет от висококачествени материи в класически стил, и най-фините луксозни аксесоари. Това е булката на възраст около 30 и „+“ . Често избира рокли с изявена структура в „империал“ стил и деколтета , подчертаващи талията и раменете, предпочитани и от принцесите.
4. The Feeling is Believing Bride – булката, която вярва на това, което вижда, обича и най-важното – усеща. Тя търси роклята, която много да я впечатли и химията тук играе основна роля. Това е булката на 20 +, планува сватбата си по-рано и предпочита романтична рокля, в която да се чувства и удобно.
5. The Want it All Bride – Тя нищо не остава на случайността и оглежда всеки един детайл, самоуверена, желаеща най-доброто и не се притеснява да надвиши бюджета за булчинска рокля. Нейната визия трябва да бъде зашеметяваща. Харесва блясък, ексклузивни детайли и е поне с 2 рокли на сватбения си ден – една за официалната церемония и друга за втората част от сватбата.
Рокли от колекция 2024 на брандовете, представени в Bridal Fashion са налични в едноименния бутик в прецизна, разнообразна селекция на най-добрите цени в Европа.