7 трика, които ще ви помогнат да превърнете обикновен интериор в дизайнерски

Това не изисква огромни разходи и големи усилия. Достатъчно е да включите фантазията си.

Стена с акцент

Една от основните модни тенденции в интериорния дизайн е акцентът върху една от стените. Това може да стане чрез закупуване на кутии с правилния нюанс боя, дърво или панели от гипсокартон. Ако всички стени в стаята са обикновени и само една има орнамент, това ще придаде на стаята специален чар.

Безцветни мебели или малко фантазия

Прозрачните маси и столове често се купуват за студиа, които не искате да претрупвате. Корпусните мебели от този вид придават лекота на атмосферата и визуално разширяват пространството.

Огледало под формата на прозорец

Още една модна тенденция, за която може би не знаете. Всички казват, че огледалата визуално увеличават стаята, но ако ги направите под формата на прозорец, това ще ви позволи да се наслаждавате на такъв прост и ефектен декорен елемент всеки ден.

Стелаж със стайни растения

Не скривайте цветя на первазите на прозорците. Включете въображението си - подредете саксии с растения на отворени рафтове или купете стелаж (това не е толкова скъпо удоволствие). Той може да побере всички зелени красоти, които ще подобрят микроклимата и визуалното възприятие на пространството.

LED лента около леглото

Прикрепете LED лента към долния ръб на вашата спалня. Ще се изненадате колко ефектен ще бъде резултатът! Освен това, когато някой става през нощта, може да вижда къде стъпва, без да пали лампата.

Преграда в стаята

Има начин да направите ефектно зониране на пространството с помощта на обикновен материал. Между другото, не е задължително да е празна стена от гипсокартон. Можете да закупите стелаж с отворени рафтове и да го напълните със сувенири, стайни цветя или други неща, скъпи на сърцето ви.

Място до прозореца

Време е да превърнете перваза на прозореца в кът за сядане. Това ще изисква малко: например, инсталирайте там малък диван или просто място за сядане, от което можете да се насладите на гледките извън прозореца по всяко време на годината.